Rakott karfiol

Isteni tejfölös rakott karfiol

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

A rakott karfiol egy gyors és könnyen elkészíthető étel, nem mellékesen egészséges és laktató is. A titka, hogy nem érdemes a hozzávalókkal spórolni: tegyünk rá bőven tejfölt és sajtot, bele pedig sok darált húst.

Rakott karfiol

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 2 darab karfiol

  • 125 g rizs

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 nagy doboz tejföl

  • 15 dkg sajt

  • só, borst(ízlés szerint)

  • 50 dkg darált sertéshús

  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

  • Először a darált húst pörköltszerűen elkészítjük. Ezzel egy időben megfőzzük a rizst. Lehet két külön edényben, de együtt is. Ez utóbbi esetben szaftosabb lesz a végeredmény.
  • Egy fazékban vizet forralunk, enyhén megsózzuk, majd a karfiolt rövid ideig főzzük, amíg a torzsája meg nem puhul. Ha rózsáira szedjük, gyorsabban elkészül. Utána leszűrjük.
  • Miután minden jelentős hozzávalót kifőztünk, rétegesen egy kivajazott tálba vagy tepsibe helyezzük őket: először a karfiol, aztán a darált hús, a tetejére tejfölt teszünk, majd erre kerül a rizs és újabb adag tejföl. A legtetejére szórjuk a reszelt sajtot.
  • A sütőben 175 fokon 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat!

Fotó: canva.com