Rakott édesburgonya

Klasszikus rakott édesburgonya

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A rakott édesburgonya egy ízletes és tápláló fogás, amely remek választás lehet mindennapi étkezésre. Az édesburgonya természetes édessége kiválóan harmonizál a többi hozzávalóval, létrehozva egy különleges ételt.

Rakott édesburgonya

Rakott édesburgonya

0.0 0 szavazat
Fogás: egytálételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 2 darab édesburgonya

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 500 gramm darált pulyka- vagy marhahús

  • 1 teáskanál füstölt paprika

  • 1/2 teáskanál őrölt kömény

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 400 gramm paradicsom konzerv

  • 200 gramm sajt

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és pároljuk meg a vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük, amíg megpirul.
  • Keverjük hozzá a füstölt paprikát, őrölt köményt, sót és borsot. Főzzük pár percig, majd adjuk hozzá a darabolt paradicsomot. Főzzük további 5-10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  • Egy közepes méretű tálat kenjünk ki olajjal. Rétegezzük bele az édesburgonya szeleteket, a húsos keveréket, majd szórjunk rá egy réteg sajtot. Ismételjük meg, amíg minden el nem fogy.
  • Fedjük le alufóliával a tálat és süssük 30 percig. Ezután távolítsuk el az alufóliát és süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk néhány percig hűlni. Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com