A rakott édesburgonya egy ízletes és tápláló fogás, amely remek választás lehet mindennapi étkezésre. Az édesburgonya természetes édessége kiválóan harmonizál a többi hozzávalóval, létrehozva egy különleges ételt.
Rakott édesburgonya
Fogás: egytálételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
2 darab édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 gramm darált pulyka- vagy marhahús
1 teáskanál füstölt paprika
1/2 teáskanál őrölt kömény
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
400 gramm paradicsom konzerv
200 gramm sajt
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és pároljuk meg a vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük, amíg megpirul.
- Keverjük hozzá a füstölt paprikát, őrölt köményt, sót és borsot. Főzzük pár percig, majd adjuk hozzá a darabolt paradicsomot. Főzzük további 5-10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
- Egy közepes méretű tálat kenjünk ki olajjal. Rétegezzük bele az édesburgonya szeleteket, a húsos keveréket, majd szórjunk rá egy réteg sajtot. Ismételjük meg, amíg minden el nem fogy.
- Fedjük le alufóliával a tálat és süssük 30 percig. Ezután távolítsuk el az alufóliát és süssük további 10 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
- Vegyük ki a sütőből és hagyjuk néhány percig hűlni. Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com