Rakott csirkemell sütőben

Tepsiben sült rakott csirkemell

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A rakott csirkemell egy nagyon egyszerűen és gyorsan előállítható fogás, viszont érdemes figyelni, mert ki is száradhat könnyen a sütőben. Mutatjuk a tuti receptet, hogy ne legyen száraz a csirkemell!

Rakott csirkemell sütőben

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell

  • 1 bögre liszt

  • 4 darab tojás

  • 45 dkg sajt

  • olaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemell szeleteket mossuk meg alaposan, majd klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg mind a kettő oldalát.
  • Reszeljük le a sajtot, a lisztet öntsük egy tálba. A tojásokat tegyük egy másik tálba.
  •  A húsokat először a lisztben forgassuk meg, utána a tojásban.
  • Egy tepsit vajazzunk ki, és sorakoztassuk fel az aljára a húsok felét, majd szórjuk meg sajttal.
  • Ezután jöhet rá a másik fele és a maradék sajt.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com