A mézes csirkeszárny különleges ízvilágát a fűszeres, mézes pác adja, ennek köszönhetően egy kellemesen édeskés ízt biztosít a húsnak.
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
45
percPihentetési idő
30
percÖsszesen
1
óra30
percHozzávalók
1 kilogramm csirkeszárny
3 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
friss petrezselyem
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd töröljük szárazra.
- Egy nagy tálban keverjük össze a mézet, szójaszószt, olívaolajat, zúzott fokhagymát, köményt, pirospaprikát és sót.
- Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat a mézes fűszeres marinádba, és alaposan forgassuk át őket, hogy mindenhol bevonja a fűszer a húst.
- Hagyjuk a csirkeszárnyakat legalább 30 percig pihenni a marinádban, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd öntsük rájuk a maradék szószt.
- Süssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz.
- Közben néhányszor fordítsuk meg a csirkeszárnyakat, és locsoljuk meg a szafttal.
- Tálaláskor díszítsük friss aprított petrezselyemmel.
- Kínáljuk köretként salátával vagy párolt rizzsel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com