Mézes csirkeszárny

Ragacsos mézes csirkeszárny

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A mézes csirkeszárny különleges ízvilágát a fűszeres, mézes pác adja, ennek köszönhetően egy kellemesen édeskés ízt biztosít a húsnak.

Mézes csirkeszárny

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Pihentetési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm csirkeszárny

  • 3 evőkanál méz

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 teáskanál

  • friss petrezselyem

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd töröljük szárazra.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a mézet, szójaszószt, olívaolajat, zúzott fokhagymát, köményt, pirospaprikát és sót.
  • Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat a mézes fűszeres marinádba, és alaposan forgassuk át őket, hogy mindenhol bevonja a fűszer a húst.
  • Hagyjuk a csirkeszárnyakat legalább 30 percig pihenni a marinádban, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd öntsük rájuk a maradék szószt.
  • Süssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz.
  • Közben néhányszor fordítsuk meg a csirkeszárnyakat, és locsoljuk meg a szafttal.
  • Tálaláskor díszítsük friss aprított petrezselyemmel.
  • Kínáljuk köretként salátával vagy párolt rizzsel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com