A ragacsos csirkeszárny egy pikáns és ízletes húsétel, amely különleges ízvilágával és szaftos állagával bármelyik étkezésre tökéletes választás lehet, friss salátával vagy krumplival.
Ragacsos csirkeszárny
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
12 darab csirkeszárny
0,5 bögre szójaszósz
¼ bögre méz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál barna cukor
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
1 teáskanál őrölt paprika
¼ teáskanál őrölt bors
só ízlés szerint
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel.
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze a szójaszószt, mézet, ketchupot, barna cukrot, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, őrölt paprikát, őrölt borsot és sót. Keverjük jól össze, hogy a cukor feloldódjon.
- Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, majd adjunk hozzá egy kevés olajat.
- Süssük a csirkeszárnyakat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra. Ez kb. 10-14 perc.
- Amikor a csirkeszárnyak készre sültek, öntsük rá a készített szószt egyenletesen, és forgassuk át őket, hogy minden oldalukat bevonja a szósz.
- Fedjük le a serpenyőt, és főzzük további 30-40 percig alacsony hőmérsékleten, hogy a szósz bevonja a csirkeszárnyakat, és szaftosabbá váljanak.
- Tálaljuk melegen, friss petrezselyemzölddel, salátával vagy burgonyával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com