Ragacsos csirkeszárny

Fűszeres ragacsos csirkeszárny

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

A ragacsos csirkeszárny egy pikáns és ízletes húsétel, amely különleges ízvilágával és szaftos állagával bármelyik étkezésre tökéletes választás lehet, friss salátával vagy krumplival.

Ragacsos csirkeszárny

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 12 darab csirkeszárny

  • 0,5 bögre szójaszósz

  • ¼ bögre méz

  • 2 evőkanál ketchup

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 2 evőkanál barna cukor

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • ¼ teáskanál őrölt bors

  • só ízlés szerint

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel.
  • Egy közepes méretű tálban keverjük össze a szójaszószt, mézet, ketchupot, barna cukrot, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, őrölt paprikát, őrölt borsot és sót. Keverjük jól össze, hogy a cukor feloldódjon.
  • Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, majd adjunk hozzá egy kevés olajat.
  • Süssük a csirkeszárnyakat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra. Ez kb. 10-14 perc.
  • Amikor a csirkeszárnyak készre sültek, öntsük rá a készített szószt egyenletesen, és forgassuk át őket, hogy minden oldalukat bevonja a szósz.
  • Fedjük le a serpenyőt, és főzzük további 30-40 percig alacsony hőmérsékleten, hogy a szósz bevonja a csirkeszárnyakat, és szaftosabbá váljanak.
  • Tálaljuk melegen, friss petrezselyemzölddel, salátával vagy burgonyával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com