Pulykafasírt

Könnyű pulykafasírt

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A pulykafasírt egy könnyű, egészséges és sokoldalú fogás, amely tökéletes választás lehet egy könnyed ebédhez vagy vacsorához. A pulykahús alacsony zsírtartalma miatt ez a fasírt egy egészségtudatos alternatíva, amely mégis ízletes és szaftos marad, köszönhetően a hozzáadott fűszernek és zöldségeknek.

Pulykafasírt

Pulykafasírt

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 500 gramm darált pulykahús

  • 1 darab tojás

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 100 gramm zsemlemorzsa

  • 2 evőkanál friss petrezselyem

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bots

  • 0,5 teáskanál paprika

  • 0,5 teáskanál majoránna

  • olaj

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a darált pulykahúst, a tojást, a finomra aprított vöröshagymát, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a friss petrezselymet, a sót, a borsot, a paprikát és a majoránnát (ha használunk). Gyúrjuk össze alaposan, hogy egyenletesen eloszlassunk minden hozzávalót.
  • Nedves kézzel formázzunk a húsmasszából kis fasírtokat. A méretük legyen körülbelül egy diónyi, de ez ízlés szerint variálható.
  • Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsünk olajat vagy vajat. Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára és jól átsült állapotig, körülbelül 5-7 percig egyik oldalon, majd fordítsuk meg őket, és süssük a másik oldalukat is.
  • A kész fasírtokat helyezzük papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges zsiradék.
  • Tálalhatjuk friss salátával, sült zöldségekkel vagy akár könnyű joghurtos mártogatóssal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com