Banános gyümölcskenyér

Puha banános gyümölcskenyér

Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: közepes

Az ünnepi asztal egyik pompás desszertje lehet ez a banános gyümölcskenyér, de ha épp csak egy kávé mellé ennénk pár édes falatot, akkor is remek választás. Sokféle variációja van, főleg a fűszerezésnek köszönhetően, így mindig lehet új ízt tesztelni.

Banános gyümölcskenyér

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

1

óra 
Hűtés

30

perc
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • 500 gramm liszt

  • 150 gramm margarin

  • 2 csomag vaníliás cukor

  • 25 dkg cukor

  • 2 darab banán

  • 1 darab alma

  • 1 darab körte

  • 1 dl tej

  • 1 teáskanál cukor

  • 2 dkg élesztő

  • 3 darab tojás

  • 1 darab citrom héja

Elkészítés

  • Az összes gyümölcsöt megmossuk, meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra, vagy karikákra. Leöntjük a citrom levével.
  • Egy tálba tesszük és megszórjuk cukorral, majd lefedjük 30-35 percre és így pihentetjük.
  • A mazsolákat átmossuk, felvágjuk apró darabokra és ezt is összekeverjük egy kevés cukorral.
  • A langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  • A margarint a megmaradt cukorral, sóval és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a citromos gyümölcsöket is.
  • A masszát egy vajjal kikent formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, 60 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk rácson kihűlni.
  • Ezután tálalhatjuk is, plusz gyümölcsökkel, vagy porcukorral meghintve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com