Almás palacsinta

Puha almás palacsinta

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

Az almás palacsinta egy igazi klasszikus desszert, amely a hagyományos palacsintát gazdagítja az édes, fahéjas alma ízével. Ez a fogás tökéletes választás lehet egy vasárnapi reggelire vagy egy könnyű, gyümölcsös desszerthez.

Almás palacsinta

Almás palacsinta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

6

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250 gramm finomliszt

  • 2 darab tojás

  • 500 ml tej

  • 1 csipet

  • 2 evőkanál olaj

  • Az almás töltelékhez:
  • 4 darab alma

  • 50 gramm cukor

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

  • A palacsintatészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a sót és az olajat vagy olvasztott vajat, amíg sima tésztát nem kapunk. Hagyjuk pihenni 15-20 percig.
  • Az almás töltelékhez egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a reszelt almát, a cukrot és a fahéjat. Pároljuk, amíg az alma megpuhul és a cukor karamellizálódik. Forgassuk hozzá a palacsintatésztához.
  • Egy serpenyőben, közepes lángon süssük meg a palacsintákat mindkét oldalukon. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com