Póréhagyma leves

Egyszerű póréhagyma leves

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A póréhagymaleves íze karakteres és fűszeres, összetevői miatt pedig tökéletes lehet vegetáriánusoknak is! A hidegebb napokon ez egy jó immunerősítő és melegítő leves lehet!

Egyszerű póréhagyma leves

Egyszerű póréhagyma leves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 4-5 darab póréhagyma

  • 1 evőkanál vaj

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 liter zöldségalaplé

  • 1 dl tejszín

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten.
  • Adjuk hozzá a póréhagymát, és pároljuk őket 5-6 percig, amíg megpuhulnak, de még nem barnulnak meg.
  • Szórjuk rá a lisztet, és keverjük össze alaposan a póréhagymával. Főzzük 1-2 percig, hogy a liszt kissé megpiruljon.
  • Öntsük hozzá a zöldség alaplevet fokozatosan, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomók képződését.
  • Főzzük a levest alacsony hőmérsékleten, lefedve, 30-40 percig, amíg a póréhagyma teljesen megpuhul.
  • Vegyük le a levest a tűzről, és használjunk botmixert vagy turmixgépet, hogy sima krémes állagúvá tegyük.
  • Öntsük vissza a levest a lábasba, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még 1-2 percig.
  • Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • Tálaljuk melegen, petrezselyem zölddel díszítve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com