Pisztáciás sajttorta

Mennyei pisztáciás sajttorta

Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: közepes

A pisztáciás sajttorta egy igazán különleges és elegáns desszert, amely a krémes sajttorta és a finom pisztácia ízének tökéletes kombinációját kínálja. Ez a torta nemcsak ízében, hanem megjelenésében is lenyűgöző, így kiváló választás lehet ünnepi alkalmakra vagy különleges eseményekre.

Pisztáciás sajttorta

Pisztáciás sajttorta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Hűtési idő

2

óra 
Összesen

4

óra 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 200 gramm keksz

  • 100 gramm olvasztott vaj

  • A töltelékhez:
  • 500 gramm krémsajt

  • 150 gramm cukor

  • 3 darab tojás

  • 200 ml tejszín

  • 100 gramm pisztácia

  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés

  • A torta alapjához keverjük össze a morzsolt kekszet az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk bele egy kapcsos tortaforma aljába. Helyezzük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
  • A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül a tejszínt, a finomra őrölt pisztáciát és a vaníliaaromát. Öntsük a keveréket a kekszes alapra.
  • Előmelegített sütőben, 160°C-on süssük a tortát 1 óra 30 percig, vagy amíg a közepén még kissé remegős, de a szélei megszilárdultak. Hagyjuk kihűlni a formában, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, vagy egy éjszakára.
  • Tálalás előtt díszítsük egész vagy morzsolt pisztáciával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com