Piskóta

A tökéletes, magas és puha piskóta receptje

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A piskóta bármelyik torta, de akár különböző sütemények, mint például a piskótatekercs kiindulási pontja is lehet. Ha el tudjuk készíteni a piskótát, onnan már csak a képzelet szab határt annak, hogy a legkülönbözőfélébb töltelékek segítségével igazi cukrászremekműveket hozzunk létre.

Piskóta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: franciaNehézség: könnyű
Adag

12

szelet
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 6 darab tojás

  • 6+2 evőkanál kristálycukor

  • 6 evőkanál finomliszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 csipet szódabikarbóna

Elkészítés

  • Feltörés után különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojássárgáját habosra verjük a cukorral. Ne spóroljunk az idővel, minél tovább próbáljuk keverni. Ha hozzáadunk néhány csepp vizet, a piskótának jobb lesz az állaga.
  • A finomlisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgájához adjuk.
  • A tojásfehérjét 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, lágy mozdulatokkal az eddig összeállított masszához adjuk. Fontosak a lassú, finom mozdulatok, hogy a tészta állaga ne sérüljön.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Hagyjuk a sütőben kihűlni, hiszen ha hirtelen kivesszük, a tészta összeeshet. Jó étvágyat!

Megjegyzések

  • Tipp 1: Méretétől függ, hogy mennyi tojást használunk fel. Azt viszont nem árt tudni, hogy pontosan annyi kanál cukor és finomliszt kell a tésztába, amennyi tojást felhasználunk. Tehát ha nagyobb tortát szeretnénk elkészíteni, ez alapján könnyedén tudjuk növelni az adagokat.
  • Tipp 2: A piskótát ízesíteni is lehet. Tehetünk bele diót, kakaót, bármit, ami továbbszínesíti az ízét.

Fotó: canva.com