Vöröslencse leves

Pikáns vöröslencse leves

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

A vöröslencse leves egy finom, egészséges étel, amit könnyedén el tudunk készíteni. A vöröslencse gazdag fehérjében, rostban és vasban, így szuper az immunrendszerre is!

Vöröslencse leves

Vöröslencse leves

5 1 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 25 dkg vöröslencse

  • 1 csokor kakukkfű

  • 5 szál majoranna

  • 2 darab fehérrépa

  • 1 dl főzőtejszín

  • 1 teáskanál citromlé

  • 2 darab sárgarépa

  • 1 liter víz

  • 1 fej vöröshagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A sárgarépát megmossuk és karikákra vágjuk, majd a hagymával, majorannával és a kakukkfűvel megfőzzük a vízben. Sózzuk és borsozzuk.
  • Ha megpuhultak a zöldségek, a hagymát kivesszük és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest.
  • Ezután a vöröslencsét beleöntjük és körülbelül 20 perc alatt készre főzzük.
  • Az utolsó percekben beleöntjük a tejszínt és hozzáadjuk a citromlevet. Ezután tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com