Sütőtökös muffin

Pihe-puha sütőtökös muffin

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: könnyű

Az őszi szezon egyik legkedveltebb alapanyaga a sütőtök, amelyből fantasztikus desszerteket lehet készíteni. A sütőtökös muffin egy különleges és ízletes választás, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon is.

Sütőtökös muffin

Sütőtökös muffin

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

adag
Előkészítés

40

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm 250 sütőtök

  • 1 csipet 1

  • 150 gramm 150 barnacukor

  • 150 gramm 150 liszt

  • 2 darab 2 tojás

  • 1 csomag 1 sütőpor

  • 1 kávéskanál 1 fahéj

  • 0,8 dl 0,8 olívaolaj

Elkészítés

  • A tököt meghámozva, kimagozva és felvágva süssük meg 200 fokon, majd ha elkészült, pürésítsük és hagyjuk, hogy kihűljön.
  • Keverjük össze az olajat, a tojásokat és a pürét.
  • Egy külön edényben keverjük össze a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a lisztet és a sót. Ezt a kettőt keverjük össze, hogy egy sima, csomómentes masszát kapjunk.
  • Egy muffinsütőt béleljünk ki muffinformákkal és mindegyiket töltsük meg, de ne teljesen, mert sütés közben még emelkednek.
  • Előmelegített sütőben 190 fokon süssük meg 20-25 perc alatt.
  • Ha elkészültek, rakhatunk rá mázat, cukrot vagy diszíthetjük amivel szeretnénk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com