Pestós tészta

Krémes pestós tészta

Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: könnyű

A pestós tészta egy gyorsan és könnyedén elkészíthető fogás, amely az olasz konyha egyik kedvelt klasszikusa. A friss bazsalikom, a fenyőmag és a parmezán sajt harmonikus összhangja igazi élményt nyújt.

Pestós tészta

Pestós tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

25

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta

  • 2 csokor friss bazsalikom

  • 50 gramm fenyőmag

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 100 ml extra szűz olívaolaj

  • 50 parmezán sajt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le.
  • A pestóhoz a bazsalikom leveleit, a fenyőmagokat, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a reszelt parmezán sajtot tegyük egy konyhai robotgépbe, és pürésítsük simára. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Keverjük össze a még meleg tésztát a frissen készített pestóval.
  • Tálaláskor szórjunk a tetejére még egy kevés frissen reszelt parmezán sajtot. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com