Peperonata

Olasz lecsó, vagy a peperonata

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A peperonata egy gazdag és színes olasz zöldségétel, amely sült paprikából, paradicsomból és hagymából áll. Ez a fogás remekül illik tésztákhoz, grillezett húsok mellé vagy akár önállóan, friss kenyérrel tálalva is. A peperonata egyszerűsége ellenére rendkívül ízletes és sokoldalú, így tökéletes választás, ha valami különleges, de könnyen elkészíthető ételt szeretnénk az asztalra varázsolni.

Peperonata

Peperonata

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 3 darab piros paprika

  • 3 darab sárga paprika

  • 2 fej vöröshagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 400 gramm konzerv paradicsom

  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • 1 teáskanál cukor

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 teáskanál szárított oregánó

Elkészítés

  • Egy nagy, mély serpenyőben vagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pároljuk őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak, de ne pirítsuk őket.
  • Adjuk hozzá a paprikacsíkokat, sózzuk és borsozzuk meg őket, majd főzzük őket 10 percig, amíg kezdenek megpuhulni.
  • Öntsük hozzá a paradicsomot (és a cukrot, ha használunk), keverjük össze, fedjük le, és lassú tűzön főzzük további 25-30 percig, amíg a paprikák teljesen megpuhulnak, és a szósz sűrűvé válik.
  • Az utolsó néhány percben adjuk hozzá az oregánót vagy a friss bazsalikomot, és ízesítsük további sóval és borssal, ha szükséges.
  • A peperonata kiválóan illik friss, ropogós bagettel, grillezett húsokkal vagy akár egy egyszerű tésztaételek mellé is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com