Penne all arrabbiata

Gyors penne all’arrabbiata

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A penne all’arrabbiata egy klasszikus olasz tésztaétel, melyet hagyományosan pikáns paradicsomszószban főznek meg. Az arrabbiata szó jelentése “dühös” olaszul, ami utal az étel erőteljes fűszerességére és ízére. Ez az egyszerű, ámde ízletes fogás gyorsan elkészül, és tökéletes választás lehet akár egy gyors hétköznapi vacsorához, vagy egy kényeztető otthoni ebédhez is.

Penne all'arrabbiata

Penne all’arrabbiata

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm penne tészta

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 0,5 teáskanál szárított oregánó

  • 0,5 teáskanál szárított bazsalikom

  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű

  • 1 kávéskanál chili pehely

  • 500 gramm passzírozott paradicsom

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy fazékban forraljunk fel bőségesen sós vizet, majd adjuk hozzá a pennét, és főzzük al dente, azaz kicsit keményebbre, mint ahogy szoktuk.
  • Közben egy másik serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon.
  • Adjuk hozzá a vékonyan szeletelt fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg aranybarnára nem sül.
  • Keverjük hozzá az oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet és chili pehelyt, majd pirítsuk még 1 percig, hogy kiadja az aromáját.
  • Öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot, és főzzük 10-15 percig, amíg kissé besűrűsödik és az ízek összeérnek. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Amikor a tészta kész, szűrjük le, majd keverjük össze az arrabbiata szósszal.
  • Tálaláskor díszítsük friss bazsalikomlevéllel vagy petrezselyemmel, és opcionálisan reszeljünk rá friss parmezán sajtot. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com