Párolt káposzta

Párolt lila káposzta

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A párolt káposzta egy könnyen elkészíthető és egészséges fogás, ami tökéletes választás köretként, de akár magában is fogyasztható.

Párolt lila káposzta

Párolt lila káposzta

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 1 fej lila káposzta

  • 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 dl zöldségleves vagy víz

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre a lilakáposztát, majd távolítsuk el a vastagabb darabokat.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat vagy a vajat közepes hőfokon.
  • Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
  • Keverjük hozzá az őrölt köményt, majd pirítsuk 1-2 percig, hogy kiadja az aromáját.
  • Adjuk hozzá a lila káposztát, és keverjük össze az hagymás keverékkel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Öntsük hozzá a zöldséglevest vagy vizet a serpenyőbe, majd fedjük le.
  • Pároljuk a káposztát közepes hőfokon 20-25 percig, amíg puha lesz. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com