A párolt káposzta egy könnyen elkészíthető és egészséges fogás, ami tökéletes választás köretként, de akár magában is fogyasztható.
Párolt lila káposzta
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
30
percÖsszesen
40
percHozzávalók
1 fej lila káposzta
2 evőkanál olívaolaj vagy vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
1 dl zöldségleves vagy víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre a lilakáposztát, majd távolítsuk el a vastagabb darabokat.
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat vagy a vajat közepes hőfokon.
- Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
- Keverjük hozzá az őrölt köményt, majd pirítsuk 1-2 percig, hogy kiadja az aromáját.
- Adjuk hozzá a lila káposztát, és keverjük össze az hagymás keverékkel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Öntsük hozzá a zöldséglevest vagy vizet a serpenyőbe, majd fedjük le.
- Pároljuk a káposztát közepes hőfokon 20-25 percig, amíg puha lesz. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com