A virslis spagetti az egyik legegyszerűbben összedobható főétel, amely tökéletes akkor, ha egy egyszerű, mégis ízletes ételre vágynánk.
Paradicsomos virslis spagetti
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
400 gramm gramm spagetti tészta
8 darab darab virsli
2 evőkanál evőkanál olívaolaj
1 darab darab hagyma
2 gerezd gerezd fokhagyma
400 gramm gramm hámozott paradicsom
1 teáskanál teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál teáskanál cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Forraljunk fel bőségesen sós vizet egy nagy lábasban, majd főzzük benne a spagetti tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Ha elkészült, szűrjük le, és tegyük félre.
- Melegítsünk fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna lesz. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább 1-2 percig.
- Vágjuk a virsliket kisebb darabokra, és tegyük a serpenyőbe a hagymához és fokhagymához. Süssük őket addig, amíg enyhén pirultak nem lesznek.
- Öntsük hozzá a hámozott paradicsomot a serpenyőhöz, majd keverjük hozzá az oregánót, bazsalikomot és cukrot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük össze, majd hagyj főnii 10-15 percig, hogy a szósz összeérjen és kissé besűrűsödjön.
- Adjuk hozzá a leszűrt spagetti tésztát a serpenyőhöz, és keverjük össze alaposan, hogy a tészta jól beszívja a szószt. Főzzük még 1-2 percig, hogy a tészta a szósz ízeit magába szívja.
- Tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel, és kínáljuk frissen reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com