Virslis spagetti

Paradicsomos virslis spagetti

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A virslis spagetti az egyik legegyszerűbben összedobható főétel, amely tökéletes akkor, ha egy egyszerű, mégis ízletes ételre vágynánk.

Paradicsomos virslis spagetti

Paradicsomos virslis spagetti

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 400 gramm gramm spagetti tészta

  • 8 darab darab virsli

  • 2 evőkanál evőkanál olívaolaj

  • 1 darab darab hagyma

  • 2 gerezd gerezd fokhagyma

  • 400 gramm gramm hámozott paradicsom

  • 1 teáskanál teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál teáskanál szárított bazsalikom

  • 1 teáskanál teáskanál cukor

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Forraljunk fel bőségesen sós vizet egy nagy lábasban, majd főzzük benne a spagetti tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Ha elkészült, szűrjük le, és tegyük félre.
  • Melegítsünk fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna lesz. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább 1-2 percig.
  • Vágjuk a virsliket kisebb darabokra, és tegyük a serpenyőbe a hagymához és fokhagymához. Süssük őket addig, amíg enyhén pirultak nem lesznek.
  • Öntsük hozzá a hámozott paradicsomot a serpenyőhöz, majd keverjük hozzá az oregánót, bazsalikomot és cukrot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Keverjük össze, majd hagyj főnii 10-15 percig, hogy a szósz összeérjen és kissé besűrűsödjön.
  • Adjuk hozzá a leszűrt spagetti tésztát a serpenyőhöz, és keverjük össze alaposan, hogy a tészta jól beszívja a szószt. Főzzük még 1-2 percig, hogy a tészta a szósz ízeit magába szívja.
  • Tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel, és kínáljuk frissen reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com