Paradicsomos káposzta

Klasszikus paradicsomos káposzta

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A paradicsomos káposzta egy hagyományosnak számító étel, mégis különlegesebb mint paradicsomos társai. Ez az étel szuperül megállja a helyét ebédre és vacsorára is!

Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 4 darab paradicsom

  • 1 evőkanál paradicsompüré

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • olaj a pároláshoz

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten.
  • Adjuk hozzá a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket üvegesre.
  • Adjuk hozzá a paradicsompürét, a pirospaprikát és az őrölt köményt. Keverjük össze alaposan.
  • Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a vékonyra vágott káposztát. Keverjük össze, majd fedjük le a lábast.
  • Tároljuk a káposztát közepes hőmérsékleten, időnként megkeverve, amíg a káposzta megpuhul és a paradicsomos szósz besűrűsödik. Ez általában kb. 1 órát vesz igénybe.
  • Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • Tálaljuk melegen, esetleg friss kenyérrel vagy körettel kísérve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com