A paradicsomos káposzta egy hagyományosnak számító étel, mégis különlegesebb mint paradicsomos társai. Ez az étel szuperül megállja a helyét ebédre és vacsorára is!
Paradicsomos káposzta
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
1 fej káposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 darab paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
olaj a pároláshoz
Elkészítés
- Egy nagy lábasban hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten.
- Adjuk hozzá a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket üvegesre.
- Adjuk hozzá a paradicsompürét, a pirospaprikát és az őrölt köményt. Keverjük össze alaposan.
- Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a vékonyra vágott káposztát. Keverjük össze, majd fedjük le a lábast.
- Tároljuk a káposztát közepes hőmérsékleten, időnként megkeverve, amíg a káposzta megpuhul és a paradicsomos szósz besűrűsödik. Ez általában kb. 1 órát vesz igénybe.
- Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Tálaljuk melegen, esetleg friss kenyérrel vagy körettel kísérve. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com