Paradicsomleves

Nagymama paradicsomlevese

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A paradicsomleves minden időkben az iskolai menza slágere volt. Talán még a legválogatósabb gyerek is szívesen emlékszik rá vissza, főleg, ha betűtészta úszkált benne. Tény és való, hogy a paradicsom mint alapanyag nagyon egészséges, ezért a paradicsomlevest jobb lehet igazi paradicsomból készíteni, bár a paradicsomlé is remekül helyettesítheti. Azon kívül, hogy nagy kedvenc, könnyen és villámgyorsan elkészíthető étel.

Paradicsomleves

5.0 1 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 7 dl paradicsomlé

  • 3 evőkanál olaj

  • 3 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál cukor

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • betűtészta

Elkészítés

  • Először az olaj és a liszt segítségével rántást csinálunk. Fontos, hogy jó minőségű fazékban vagy serpenyőben dolgozzunk, így nem ég oda. Ha alaposan és folyamatosan kevergetjük, nem lesz csomós sem.
  • Az így eldolgozott rántást felöntjük a paradicsomlével, alaposan összekeverjük.
  • Beletesszük a hagymát, adhatunk hozzá cukrot, sót és borsot.
  • Miután felforraltuk, még kb. 10 percig főzzük.
  • Eközben kifőzhetjük a betűtésztát. Forrásban lévő vízbe teszünk egy kis sót, majd a zacskón olvasható utasítás szerinti ideig főzzük.
  • A kész paradicsomlevest a betűtésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com