Palócleves

Palócleves sertéshúsból

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A palócleves egy tradicionális magyar leves, melyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Ez a tartalmas és ízletes leves tökéletes választás lehet akár a hideg napokon, de bármilyen étkezés előételeként is.

Palócleves sertéshúsból

Palócleves sertéshúsból

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 60 dkg 60 sertéscomb

  • 1 gerezd 1 fokhagyma

  • 1 fej 1 vöröshagyma

  • 2 darab 2 burgonya

  • 1 csokor 1 petrezselyem

  • 40 dkg 40 zöldbab

  • 2 darab 2 sárgarépa

  • 2 evőkanál 2 olaj

  • 1 teáskanál 1 pirospaprika

  • 1 darab 1 babérlevél

  • 2 dl 2 tejföl

  • 1 evőkanál 1 liszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj

Elkészítés

  • Első lépésként a sertéshúst alaposan megmossuk majd felkockázzuk.
  • A hagymákat kockákra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk.
  • Minden zöldséget megmossuk és felkockázzuk, felvágjuk.
  • Forró olajon megpirítjuk a vöröshagymát majd rádobjuk a húst és össze pirítjuk.
  • Pirospaprikával megszórjuk, rárakjuk a fokhagymát sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1,5 liter vízzel majd belerakjuk a babérlevelet. Lefedve főzzük.
  • Hozzáadjuk a burgonyát, a babot és a répát és tovább főzzük, hogy minden megpuhuljon.
  • A lisztet elkeverjük csomómentesre a tejföllel, kiszedünk a levesből 2 kanállal és hozzákeverjük a tejfölhöz, majd ezzel habarjuk be a levest.
  • Ha elkészült, kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com