Palermói csirkemell

Palermói csirkemell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A palermói csirkemell egy mediterrán ihletű fogás, mely gazdag ízvilágával és friss összetevőivel válik rendkívül ízletessé. A sajátos fűszerezés és a paradicsomos alapú szósz garantálja, hogy ez a recept hamar a kedvenceddé váljon.

Palermói csirkemell

Palermói csirkemell

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell filé

  • ízlés szerint

  • bors bors ízlés szerint

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

  • 0,5 teáskanál szárított kakukkfű

  • 1/4 teáskanál őrölt csípős paprika

  • 400 gramm paradicsom konzerv

  • 1 evőkanál paradicsompüré

  • 1 teáskanál cukor

  • 1 teáskanál balzsamecet

Elkészítés

  • A csirkemell filéket sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Süssük meg a csirkemell filéket mindkét oldalon aranybarnára, majd vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
  • Ugyanabban a serpenyőben adjunk hozzá még egy kevés olívaolajat, majd pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
  • Keverjük hozzá az oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, és a csípős paprikát.
  • Öntsük hozzá a hámozott paradicsomot konzervből, adjuk hozzá paradicsompürét, cukrot és balzsamecetet. Keverjük össze alaposan.
  • Tegyük vissza a serpenyőbe a csirkemell filéket, és fedjük le. Főzzük alacsony lángon 30-40 percig, vagy amíg a csirkehús teljesen átfő és a szósz besűrűsödik.
  • Tálaljuk friss bazsalikommal díszítve, és tetszés szerinti körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com