A palermói csirkemell egy mediterrán ihletű fogás, mely gazdag ízvilágával és friss összetevőivel válik rendkívül ízletessé. A sajátos fűszerezés és a paradicsomos alapú szósz garantálja, hogy ez a recept hamar a kedvenceddé váljon.

Palermói csirkemell
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab csirkemell filé
só ízlés szerint
bors bors ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
0,5 teáskanál szárított kakukkfű
1/4 teáskanál őrölt csípős paprika
400 gramm paradicsom konzerv
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál cukor
1 teáskanál balzsamecet
Elkészítés
- A csirkemell filéket sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Süssük meg a csirkemell filéket mindkét oldalon aranybarnára, majd vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
- Ugyanabban a serpenyőben adjunk hozzá még egy kevés olívaolajat, majd pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
- Keverjük hozzá az oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, és a csípős paprikát.
- Öntsük hozzá a hámozott paradicsomot konzervből, adjuk hozzá paradicsompürét, cukrot és balzsamecetet. Keverjük össze alaposan.
- Tegyük vissza a serpenyőbe a csirkemell filéket, és fedjük le. Főzzük alacsony lángon 30-40 percig, vagy amíg a csirkehús teljesen átfő és a szósz besűrűsödik.
- Tálaljuk friss bazsalikommal díszítve, és tetszés szerinti körettel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com