Palacsinta tojás nélkül

Könnyű, puha palacsinta tojás nélkül

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

A palacsinta tojás nélküli alternatívája szuper választás azoknak, akik allergiásak a tojásra, vagy egyszerűen tojásmentesen étkeznek. Ez a recept bizonyítja, hogy a tojás nélküli palacsinta is lehet ugyanolyan puha és ízletes, mint a hagyományos változata.

Palacsinta tojás nélkül

Palacsinta tojás nélkül

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm 250 liszt

  • 500 ml 500 tej (növényi tej is használható)

  • 2 evőkanál 2 olaj

  • 1 evőkanál 1 cukor

  • 1 csipet 1

  • 1 teáskanál 1 sütőpor

  • 1 teáskanál 1 vanília kivonat (opcionális)

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport.
  • Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és az olajat, és közben folyamatosan kevergessük, hogy sima, csomómentes tésztát kapjunk.
  • Ha szeretnénk, keverjük hozzá a vanília kivonatot egy kis extra ízért.
  • Melegítsük fel a serpenyőt, és öntsük egy kevés olajat bele.
  • Merjünk egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és süssük úgy, mint a hagyományos palacsintákat.
  • Tálaláskor bármivel megtölthetjük, amihez épp kedvünk van. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com