Padlizsános bruschetta

Padlizsános bruschetta

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

Ez a padlizsános bruschetta recept egy ízletes és könnyű előétel, mely mediterrán hangulatot varázsol az asztalra. A ropogós pirítós kenyérszeletek, a grillezett padlizsán és a friss paradicsomos keverék harmonikus egyvelege garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Ideális választás vendégváró alkalmakra vagy egyszerű hétköznapi étkezésekre is.

Bruschetta

Bruschetta

0.0 0 szavazat
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 1 darab padlizsán

  • 2 darab paradicsom

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • bagett vagy ciabatta kenyér

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt grill funkcióval, és állítsuk közepes hőfokra.
  • A padlizsánt vágjuk hosszában szeletekre, majd ecsettel kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • A szeleteket helyezzük egy sütőlemezre, és süssük 8-10 percig mindkét oldalukat aranybarnára.
  • Egy tálban keverjük össze a paradicsomot és a fokhagymát, majd adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajat. Ízesítsük sóval és borssal.
  • A megsült padlizsánszeleteket helyezzük egy tálra vagy tálkákba, majd kanalazzuk rá a paradicsomos keveréket.
  • A bagett vagy ciabatta szeleteket pirítsuk meg a sütőben vagy a pirítóban.
  • A pirított kenyérszeleteket helyezzük a padlizsánszeletekre, és díszítsük friss bazsalikomlevéllel.
  • Azonnal tálaljuk, hogy a bruschetta melegen, frissen kerüljön az asztalra. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com