Padlizsánkrém

Egyszerű krémes padlizsánkrém

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: könnyű

A padlizsánkrém egy igazi köret klasszikus. Remekül passzol szendvicskrémként, ropogós chipsek, vagy zöldségek mellé mártogatósnak is. Ráadásul nem is kell hozzá sok minden, így szinte bármikor elkészíthetjük.

Padlizsánkrém

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

1

óra 

20

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtés

1

óra 
Összesen

2

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 2 darab padlizsán

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál majonéz

  • 1 fej hagyma

  • 1 evőkanál olaj

  • 0,5 evőkanál citromlé

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Első lépésként a padlizsánokat mossuk meg, villa segítségével szúrjuk meg és 170 fokon előmelegített sütőben, 1 óra alatt süssük készre.
  • Ha elkészült, hagyjuk kihűlni majd szedjük le a héját és a húsát kanalazzuk ki. A padlizsánt vágjuk nagyon apróra, szinte pépesre.
  • A hagymát vágjuk kis kockákra, a fokhagymával együtt.
  • Adjuk a padlizsánkrémhez a hagymákat, a borsot, a sót és az olajat, opcionális de ilyenkor lehet hozzá adni a citromlevet és a majonézt is.
  • Ha összekevertük, lefedve pihentessük a hűtőben 1 óráig, ezután fogyasztható is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com