Az oroszkrém torta, ami nem Oroszországhoz köthető, egy hagyományos és nagyon ízletes krémes desszert. Otthon is elkészíthetjük, megéri a ráfordított időt!
Oroszkrém torta
Adag
14
szeletElőkészítés
1
óra20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
2
óra20
percHozzávalók
- A piskótához
7 darab 7 tojás
150 gramm 150 liszt
150 gramm 150 cukor
1 csomag 1 vaníliás cukor
1 teáskanál 1 sütőpor
- A krémhez
2 evőkanál 2 vanília kivonat
150 gramm 150 cukor
5 dl 5 tej
40 gramm 40 étkezési keményítő
3 dl 3 habtejszín
3 darab 3 tojássárgája
250 gramm 250 mascarpone
100 gramm 100 mandula, szeletelve
Elkészítés
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral együtt.
- A sárgáját a vaníliás cukorral és a cukor másik, megmaradt felével verjük fel.
- A sárgájához adjuk hozzá a sütőporos lisztet majd keverjük el alaposan. Ezután a fehérjét is adjuk hozzá, és forgassuk össze óvatosan.
- Egy tortaformába öntsük a tésztát és melegítsük el a sütőt 160 fokra.
- 1 óráig süssük a piskótát, ha elkészült várjuk meg míg kihűl és vágjuk fel 4 lapra.
- A krém elkészítéséhez a tejet melegítsük meg. Az étkezési keményítőt, a cukrot és a tojássárgáját keverjük össze és öntsük hozzá a tejet.
- Ezt a keveréket öntsük vissza a lábosba és kis láng felett kevergessük folyamatosan, ameddig egy sima krémet nem kapunk.
- Ha a krém kihűlt, keverjük össze a mascarponét a habtejszínnel, keverjük össze alaposan majd a vaníliát is keverjük hozzá.
- Az összeállításhoz egy piskótalapot rakjunk egy tálcára és kenjük meg krémmel, erre pedig helyezzük a piskótát. Ezt csináljuk addig, ameddig elfogynak a piskótát. A tetejére és az oldalára is kenjünk krémet.
- Díszíthetjük mandulával vagy tejszínes krémmel is, ez opcionális. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com