Oroszkrém torta

Klasszikus oroszkrém torta

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc Nehézség: közepes

Az oroszkrém torta, ami nem Oroszországhoz köthető, egy hagyományos és nagyon ízletes krémes desszert. Otthon is elkészíthetjük, megéri a ráfordított időt!

Oroszkrém torta

Oroszkrém torta

3.8 4 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

14

szelet
Előkészítés

1

óra 

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

2

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • A piskótához
  • 7 darab tojás

  • 150 gramm liszt

  • 150 gramm cukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • A krémhez
  • 2 evőkanál vanília kivonat

  • 150 gramm cukor

  • 5 dl tej

  • 40 gramm étkezési keményítő

  • 3 dl habtejszín

  • 3 darab tojássárgája

  • 250 gramm mascarpone

  • 100 gramm mandula, szeletelve

Elkészítés

  • A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral együtt.
  • A sárgáját a vaníliás cukorral és a cukor másik, megmaradt felével verjük fel.
  • A sárgájához adjuk hozzá a sütőporos lisztet majd keverjük el alaposan. Ezután a fehérjét is adjuk hozzá, és forgassuk össze óvatosan.
  • Egy tortaformába öntsük a tésztát és melegítsük el a sütőt 160 fokra.
  • 1 óráig süssük a piskótát, ha elkészült várjuk meg míg kihűl és vágjuk fel 4 lapra.
  • A krém elkészítéséhez a tejet melegítsük meg. Az étkezési keményítőt, a cukrot és a tojássárgáját keverjük össze és öntsük hozzá a tejet.
  • Ezt a keveréket öntsük vissza a lábosba és kis láng felett kevergessük folyamatosan, ameddig egy sima krémet nem kapunk.
  • Ha a krém kihűlt, keverjük össze a mascarponét a habtejszínnel, keverjük össze alaposan majd a vaníliát is keverjük hozzá.
  • Az összeállításhoz egy piskótalapot rakjunk egy tálcára és kenjük meg krémmel, erre pedig helyezzük a piskótát. Ezt csináljuk addig, ameddig elfogynak a piskótát. A tetejére és az oldalára is kenjünk krémet.
  • Díszíthetjük mandulával vagy tejszínes krémmel is, ez opcionális. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com