Az oreos torta egy nagyon finom desszert, amelynek alapját az Oreo kekszek adják. Ezt a receptet könnyű elkészíteni, és mivel sütés nélküli, a nyári melegben is remek választás.
Oreos torta
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
8
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percHűtési idő
1
óra30
percÖsszesen
2
óra30
percHozzávalók
300 gramm oreo keksz (a töltelékkel együtt)
100 gramm vaj
500 gramm mascarpone sajt
200 ml habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
100 gramm oreo keksz, törve vagy morzsolt formában a díszítéshez
Elkészítés
- Törjük össze a 300 gramm oreo kekszet egy mixelőgépben vagy zacskóban, majd tegyük át egy keverőtálba.
- Öntsük hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük össze alaposan, amíg a kekszek és a vaj jól összekeverednek.
- Egy 24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk a kekszes masszát az aljára és a szélekhez, hogy egyenletes réteget kapjunk.
- Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
- Közben egy keverőtálban keverjük össze a mascarpone sajtot, habtejszínt, porcukrot és vanília kivonatot. Használjunk keverőgépet vagy kézi habverőt, hogy sima és krémes állagot kapjunk.
- Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd kanalazzuk rá a mascarpone krémet a kekszes alapra.
- Simítsuk el a tetejét egyenletesen, majd szórjuk meg a morzsolt Oreo keksszel.
- Tegyük vissza a hűtőszekrénybe, és hagyjuk dermedni legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a torta állaga tökéletes legyen.
- Vágjuk szeletekre és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com