Oreos torta

Oreos torta házilag

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: könnyű

Az oreos torta egy nagyon finom desszert, amelynek alapját az Oreo kekszek adják. Ezt a receptet könnyű elkészíteni, és mivel sütés nélküli, a nyári melegben is remek választás. 

Oreos torta

Oreos torta

4 3 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Hűtési idő

1

óra 

30

perc
Összesen

2

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 300 gramm oreo keksz (a töltelékkel együtt)

  • 100 gramm vaj

  • 500 gramm mascarpone sajt

  • 200 ml habtejszín

  • 4 evőkanál porcukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 100 gramm oreo keksz, törve vagy morzsolt formában a díszítéshez

Elkészítés

  • Törjük össze a 300 gramm oreo kekszet egy mixelőgépben vagy zacskóban, majd tegyük át egy keverőtálba.
  • Öntsük hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük össze alaposan, amíg a kekszek és a vaj jól összekeverednek.
  • Egy 24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk a kekszes masszát az aljára és a szélekhez, hogy egyenletes réteget kapjunk.
  • Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
  • Közben egy keverőtálban keverjük össze a mascarpone sajtot, habtejszínt, porcukrot és vanília kivonatot. Használjunk keverőgépet vagy kézi habverőt, hogy sima és krémes állagot kapjunk.
  • Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd kanalazzuk rá a mascarpone krémet a kekszes alapra.
  • Simítsuk el a tetejét egyenletesen, majd szórjuk meg a morzsolt Oreo keksszel.
  • Tegyük vissza a hűtőszekrénybe, és hagyjuk dermedni legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a torta állaga tökéletes legyen.
  • Vágjuk szeletekre és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com