A csirkemell és a méz párosa még csalódást nem okozott. Fűszerekkel megbolondítva pedig egy kellemesen édes, szaftos főfogást kaphatunk.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
20
percÖsszesen
30
percHozzávalók
2 darab csirkemellfilé
3 gerezd fokhagyma
70 gramm méz
5 dkg vaj
1 evőkanál szójaszósz
1 ág kakukkfű
1 evőkanál olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellfiléket megmossuk alaposan, majd kisebb csíkokra vagy kocka méretűre vágjuk.
- Öntsünk rá olajat. Sózzuk és borsozzuk.
- Serpenyőben kevés olajon süssük meg a csirkemelleket, majd rakjuk félre.
- Ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a csirkét is sütöttük megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a fokhagymát.
- Ha kicsit megpirult, adjuk hozzá a szójaszószt, a mézet és a kakukkfüvet. Sózzuk és borsozzuk.
- Tovább főzzük, majd hozzáadjuk a csirkemellet (a kakukkfüvet távolítsuk el). Oszlassuk el a csirkéket, hogy a szósz belepje. Ha elkészült, rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com