Mézes csirkemell

Omlós mézes csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A csirkemell és a méz párosa még csalódást nem okozott. Fűszerekkel megbolondítva pedig egy kellemesen édes, szaftos főfogást kaphatunk.

Omlós mézes csirkemell

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 2 darab csirkemellfilé

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 70 gramm méz

  • 5 dkg vaj

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 1 ág kakukkfű

  • 1 evőkanál olaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellfiléket megmossuk alaposan, majd kisebb csíkokra vagy kocka méretűre vágjuk.
  • Öntsünk rá olajat. Sózzuk és borsozzuk.
  • Serpenyőben kevés olajon süssük meg a csirkemelleket, majd rakjuk félre.
  • Ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a csirkét is sütöttük megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a fokhagymát.
  • Ha kicsit megpirult, adjuk hozzá a szójaszószt, a mézet és a kakukkfüvet. Sózzuk és borsozzuk.
  • Tovább főzzük, majd hozzáadjuk a csirkemellet (a kakukkfüvet távolítsuk el). Oszlassuk el a csirkéket, hogy a szósz belepje. Ha elkészült, rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com