Grillezett tarja

Omlós grillezett tarja

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A grillezett tarja szaftos és füstös íze miatt remek választás lehet egy nyári, grill sütögetésre. A grillezés miatt aranybarna, ropogós kérget kap, de a belsejében puha marad, így nagyon ízletes húsétel lesz!

Grillezett tarja

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéstarja

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 teáskanál füstölt paprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokra.
  • A sertéstarja szeleteket mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, füstölt paprikát, köményt, kakukkfüvet, sót és frissen őrölt fekete borsot, hogy fűszeres pasztát kapjunk.
  • Kenjük be a sertéstarja szeleteket a fűszeres páccal mindkét oldalukon, alaposan masszírozzuk bele a húsba.
  • Helyezzük a szeleteket a meleg grillrácsra, és grillezzük mindkét oldalukat 4-5 percig, amíg szép aranybarna rácsos mintázatot kapnak és a hús megfő.
  • Ha szükséges, csökkentsük a grillsütő hőmérsékletét és folytasd a grillezést további 3-4 percig, hogy a hús teljesen átsüljön, de még mindig szaftos maradjon.
  • A grillezett tarját tálalhatjuk körettel, például sült burgonyával vagy friss salátával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com