A grillezett tarja szaftos és füstös íze miatt remek választás lehet egy nyári, grill sütögetésre. A grillezés miatt aranybarna, ropogós kérget kap, de a belsejében puha marad, így nagyon ízletes húsétel lesz!
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
45
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 szelet sertéstarja
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szárított kakukkfű
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokra.
- A sertéstarja szeleteket mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, füstölt paprikát, köményt, kakukkfüvet, sót és frissen őrölt fekete borsot, hogy fűszeres pasztát kapjunk.
- Kenjük be a sertéstarja szeleteket a fűszeres páccal mindkét oldalukon, alaposan masszírozzuk bele a húsba.
- Helyezzük a szeleteket a meleg grillrácsra, és grillezzük mindkét oldalukat 4-5 percig, amíg szép aranybarna rácsos mintázatot kapnak és a hús megfő.
- Ha szükséges, csökkentsük a grillsütő hőmérsékletét és folytasd a grillezést további 3-4 percig, hogy a hús teljesen átsüljön, de még mindig szaftos maradjon.
- A grillezett tarját tálalhatjuk körettel, például sült burgonyával vagy friss salátával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com