A fokhagymás szaftos karaj egy klasszikus, mégis könnyen elkészíthető fogás. Remek választás ha egy gyors, mégis ízletes húsételt szeretnénk az asztalra tenni.
Fokhagymás szaftos karaj
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
45
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
4 szelet sertéskaraj
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
2,5 dl húsleves
1 dl tejszín
1 teáskanál szárított majoránna
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat).
- A sertéskaraj szeleteket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten.
- Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos lesz.
- Szórjuk rá a lisztet, majd keverjük össze a fokhagymával és a vajjal, hogy egy sűrű masszát kapjunk.
- Öntsük hozzá a húslevest fokozatosan, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomók képződését.
- Adjuk hozzá a tejszínt és a szárított majoránnát, majd keverjük össze alaposan.
- Helyezzük a sertéskarajokat egy sütőtálba, majd öntsük rájuk a fokhagymás mártást.
- Fedjük le a sütőtálat alumínium fóliával, majd tegyük be a sütőbe.
- Süssük a karajszeleteket lefedve kb. 30 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig, hogy jól megpiruljanak.
- Ha elkészült, tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com