Fokhagymás szaftos karaj

Omlós fokhagymás szaftos karaj

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

A fokhagymás szaftos karaj egy klasszikus, mégis könnyen elkészíthető fogás. Remek választás ha egy gyors, mégis ízletes húsételt szeretnénk az asztalra tenni.

Fokhagymás szaftos karaj

Fokhagymás szaftos karaj

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 evőkanál liszt

  • 2,5 dl húsleves

  • 1 dl tejszín

  • 1 teáskanál szárított majoránna

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat).
  • A sertéskaraj szeleteket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon.
  • Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten.
  • Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos lesz.
  • Szórjuk rá a lisztet, majd keverjük össze a fokhagymával és a vajjal, hogy egy sűrű masszát kapjunk.
  • Öntsük hozzá a húslevest fokozatosan, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomók képződését.
  • Adjuk hozzá a tejszínt és a szárított majoránnát, majd keverjük össze alaposan.
  • Helyezzük a sertéskarajokat egy sütőtálba, majd öntsük rájuk a fokhagymás mártást.
  • Fedjük le a sütőtálat alumínium fóliával, majd tegyük be a sütőbe.
  • Süssük a karajszeleteket lefedve kb. 30 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig, hogy jól megpiruljanak.
  • Ha elkészült, tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com