Fokhagymás csirke felsőcomb

Omlós fokhagymás csirke felsőcomb

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A fokhagymás csirke felsőcomb egy aromás, ízletes főétel. A szaftos, fűszeres hús mellé remekül passzol a párolt rizs vagy a friss saláta.

Fokhagymás csirke felsőcomb

Fokhagymás csirke felsőcomb

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzektöziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirke felsőcomb

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál friss petrezselyem

  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors

  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat).
  • A csirke felsőcombokat mossuk meg, és szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Egy kis tálban keverjük össze a finomra aprított fokhagymát, petrezselymet, pirospaprikát, köményt, sót és fekete borsot.
  • A csirke felsőcombokat kenjük be az elkészített fűszerkeverékkel mindkét oldalukon.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon.
  • Helyezzük be a csirke felsőcombokat a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára, kb. 5-7 percig.
  • Vegyük ki a serpenyőből a csirke felsőcombokat, és helyezzük át egy sütésálló tálba.
  • Fedjük le a tálat alufóliával, majd tegyük a sütőbe, és süsük további 40-45 percig, amíg a hús teljesen átsül és puha lesz.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk az ízletes fokhagymás csirke felsőcombokat köretként vagy friss salátával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com