A fokhagymás csirke felsőcomb egy aromás, ízletes főétel. A szaftos, fűszeres hús mellé remekül passzol a párolt rizs vagy a friss saláta.
Fokhagymás csirke felsőcomb
Fogás: húsételKonyha: nemzektöziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
4 darab csirke felsőcomb
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál friss petrezselyem
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál só
0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat).
- A csirke felsőcombokat mossuk meg, és szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy kis tálban keverjük össze a finomra aprított fokhagymát, petrezselymet, pirospaprikát, köményt, sót és fekete borsot.
- A csirke felsőcombokat kenjük be az elkészített fűszerkeverékkel mindkét oldalukon.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon.
- Helyezzük be a csirke felsőcombokat a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára, kb. 5-7 percig.
- Vegyük ki a serpenyőből a csirke felsőcombokat, és helyezzük át egy sütésálló tálba.
- Fedjük le a tálat alufóliával, majd tegyük a sütőbe, és süsük további 40-45 percig, amíg a hús teljesen átsül és puha lesz.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk az ízletes fokhagymás csirke felsőcombokat köretként vagy friss salátával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com