Olaszos paradicsomszósz

Olaszos paradicsomszósz

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: könnyű

Az olaszos paradicsomszósz egy klasszikus olasz recept, melynek alapja a friss paradicsom és a fűszerek harmonikus kombinációja. Ez a szósz sokoldalúan felhasználható, legyen az tésztaételekhez, pizzákhoz vagy más olaszos fogásokhoz.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm paradicsom

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 evőkanál barna cukor vagy méz (opcionális)

Elkészítés

  • Melegítsük fel az olívaolajat egy közepes lábasban közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre, kb. 5 percig.
  • Adjuk hozzá a friss paradicsomot és a szárított fűszereket (oregánó, bazsalikom, kakukkfű). Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Forraljuk fel a szószt, majd csökkentsük a hőt, és főzzük további 30-40 percig, amíg a paradicsom megpuhul és a szósz besűrűsödik.
  • Opcionálisan adjunk hozzá egy evőkanál barna cukrot vagy mézet, ha édeskésebb szószt szeretnénk.
  • Ha elkészült, távolítsuk el a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  • Tálaláskor díszítsük friss bazsalikomlevéllel vagy petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com