A toszkán bableves remek választás lehet, hiszen egy meleg és kiadós levest mindenki szívesen fogyaszt, ezzel az étellel ráadásul hamar elkészülhetünk, pirítóssal tálalva pedig még különlegesebbé tehetjük a fogásunkat.
Toszkán bableves
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
45
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
800 gramm 800 fehérbab
20 dkg 20 kelkáposzta
2 evőkanál 2 olaj
4 gerezd 4 fokhagyma
1 szál 1 sárgarépa
2 evőkanál 2 petrezselyem por
1,5 liter 1,5 zöldség/csirke alaplé
1 teáskanál 1 rozmaring
25 dkg 25 paradicsom/koktélparadicsom
2 szál 2 zeller
1 szál 1 póréhagyma
1 teáskanál 1 kakukkfű
1 teáskanál 1 pirospaprika pehely
frissen őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
bazsalikomlevél
Elkészítés
- Első lépésként az összes zöldséget alaposan tisztítsuk meg, majd mindegyiket vágjuk fel kis méretűre.
- Egy fazékba melegítsünk olajat, majd a póréhagymát, zellert és répát dinszteljük meg. Adjuk hozzá a pirospaprika pelyhet és a fokhagymát és főzzük össze.
- Rakjuk hozzá a paradicsomokat is, és ha összefőztük, jöhetnek a fűszerek, majd a bab és az egészet öntsük fel az alaplével.
- Forraljuk fel egyben az egészet, ha felforrt akkor tegyünk rá fedőt és így főzzük össze az egészet, majd tegyük hozzá a kelkáposztát és még körülbelül 5 percig főzzük, belekeverjük a petrezselyem port is.
- Tálaláskor díszíthetjük bazsalikom levéllel (opcionális). Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com