Toszkán bableves

Olasz toszkán bableves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A toszkán bableves remek választás lehet, hiszen egy meleg és kiadós levest mindenki szívesen fogyaszt, ezzel az étellel ráadásul hamar elkészülhetünk, pirítóssal tálalva pedig még különlegesebbé tehetjük a fogásunkat.

Toszkán bableves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 800 gramm 800 fehérbab

  • 20 dkg 20 kelkáposzta

  • 2 evőkanál 2 olaj

  • 4 gerezd 4 fokhagyma

  • 1 szál 1 sárgarépa

  • 2 evőkanál 2 petrezselyem por

  • 1,5 liter 1,5 zöldség/csirke alaplé

  • 1 teáskanál 1 rozmaring

  • 25 dkg 25 paradicsom/koktélparadicsom

  • 2 szál 2 zeller

  • 1 szál 1 póréhagyma

  • 1 teáskanál 1 kakukkfű

  • 1 teáskanál 1 pirospaprika pehely

  • frissen őrölt bors ízlés szerint

  • só ízlés szerint

  • bazsalikomlevél

Elkészítés

  • Első lépésként az összes zöldséget alaposan tisztítsuk meg, majd mindegyiket vágjuk fel kis méretűre.
  • Egy fazékba melegítsünk olajat, majd a póréhagymát, zellert és répát dinszteljük meg. Adjuk hozzá a pirospaprika pelyhet és a fokhagymát és főzzük össze.
  • Rakjuk hozzá a paradicsomokat is, és ha összefőztük, jöhetnek a fűszerek, majd a bab és az egészet öntsük fel az alaplével.
  • Forraljuk fel egyben az egészet, ha felforrt akkor tegyünk rá fedőt és így főzzük össze az egészet, majd tegyük hozzá a kelkáposztát és még körülbelül 5 percig főzzük, belekeverjük a petrezselyem port is.
  • Tálaláskor díszíthetjük bazsalikom levéllel (opcionális). Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com