Babka

Nutellás babka

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: közepes

A babka a finom íze mellett azért örvend nagy rajongó tábornak, mert a kinézetével azonnal elvarázsolja az embert. Tölthető amivel csak szeretnénk, az egyik kedvelt változata a nutellás babka, így mi most ezt mutatjuk meg.

Babka

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

35

perc
Kelesztés

1

óra 
Összesen

1

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt

  • 10 dkg vaj

  • 7 gramm porélesztő

  • 1,5 dl tej

  • 2 darab tojás

  • 1 dl víz

  • 30 dkg nutella

  • 100 gramm cukor

Elkészítés

  • Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáöntjük a sót és a cukrot. A közepében mélyedést nyomunk és beleszórjuk a porélesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet és elkeverjük az egész tésztát. Hozzáadjuk a tojásokat és a vajat is, olvasztva (de nem folyósan).
  • Csomómentesre gyúrjuk a tésztát, majd letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  • Ha megkelt, ketté választjuk a tésztát és mindkét részét kinyújtjuk téglalap alakúra. Mindkettő részét megkenjük a nutellás masszával alaposan. Ha megkentük, akkor tekerjük fel a tésztákat és hosszában vágjuk el, majd egyszerűen körbetekerjük egymáson a két tésztát.
  • Egy püspökkenyér formába tesszük és 180 fokon előmelegített sütőben, 30 perc alatt aranybarnára sütjük!
  • Készítsünk szirupot, amihez a cukrot és a vizet összefőzzük, majd amikor kész a kalács még forrón bekenjük a sziruppal, hogy megszívja magát, így még puhább lesz a végeredmény. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: Porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó: canva.com