Az esküvők és az egyéb összejövetelek egyik nagy klasszikusa. Az alaptészta lehet akár kakaós is, mindkét fajta kifejezetten elterjedt és jól mutat az asztalon, ha keverve kerülnek tálalásra.
Adag
8
adagElőkészítés
15
percElkészítés
10
percSütés
10
percÖsszesen
35
percHozzávalók
60 dkg finomliszt
25 dkg olvasztott margarin
35 dkg porcukor
8 darab tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg lekvár/dzsem
reszelt citromhéj
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
- Először egy nagy tálban a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, zárásképpen pedig a lisztet. Ebből egy omlós tésztát kapunk.
- A tésztát nyomózsákba tesszük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe 2 cm-es köröket nyomunk. Lényeges, hogy ne helyezzük őket túl szorosra, mert sütés közben szétterülnek.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ne veszítsük szem elől, mert igen gyorsan sül.
- Miután kihűltek a kekszdarabok, összerakjuk a süteményt. Habzsákból lekvárt nyomunk az egyikre, míg egy másik a tetejére kerül.
- Utolsó lépésként csokoládémázzal díszítjük, amihez a csokit gőz felett megolvasztjuk, egy zacskóba töltjük, amelynek egyik sarkát levágva könnyedén csurgathatjuk a csokoládét.
- Érdemes egy éjszakát pihenni hagyni, hogy a csokoládé megdermedjen és az ízek összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com