Néró teasütemény

Az igazi néró teasütemény

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

Az esküvők és az egyéb összejövetelek egyik nagy klasszikusa. Az alaptészta lehet akár kakaós is, mindkét fajta kifejezetten elterjedt és jól mutat az asztalon, ha keverve kerülnek tálalásra.

Néró teasütemény

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

10

perc
Sütés

10

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt

  • 25 dkg olvasztott margarin

  • 35 dkg porcukor

  • 8 darab tojás

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 üveg lekvár/dzsem

  • reszelt citromhéj

  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítés

  • Először egy nagy tálban a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, zárásképpen pedig a lisztet. Ebből egy omlós tésztát kapunk.
  • A tésztát nyomózsákba tesszük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe 2 cm-es köröket nyomunk. Lényeges, hogy ne helyezzük őket túl szorosra, mert sütés közben szétterülnek.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ne veszítsük szem elől, mert igen gyorsan sül.
  • Miután kihűltek a kekszdarabok, összerakjuk a süteményt. Habzsákból lekvárt nyomunk az egyikre, míg egy másik a tetejére kerül.
  • Utolsó lépésként csokoládémázzal díszítjük, amihez a csokit gőz felett megolvasztjuk, egy zacskóba töltjük, amelynek egyik sarkát levágva könnyedén csurgathatjuk a csokoládét.
  • Érdemes egy éjszakát pihenni hagyni, hogy a csokoládé megdermedjen és az ízek összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com