Nemcsak a vendégek, a munkáltatók is szeretik a jó szakácsokat!

Nehéz olyan állításokat megfogalmazni, amik mindenkire érvényesek. Egyet talán kivéve: mindenki szeret enni egy jót. Ehhez viszont kiváló szakács is kell – legyen az otthon a konyhában, vagy épp az étteremben. Az viszont biztos, hogy sokan hálát fognak adni azért a gasztronómiai csodáért, ami eléjük kerül. Nemcsak a vendégek keresik a legjobb szakácsokat az adott térségben vagy városban, hanem bizony a munkáltatók is, akik jobban is teszik, ha busásan megfizetik a kiváló mestereket!

Gyorsan és hatékonyan találhatunk szakács állást ma Magyarországon

Az online álláskereső platformok, közösségi média csoportok vagy akár állásbörzék segítségével ma már nagyon gyorsan és egyszerűen találhatunk munkát a digitális és offline térben is. A munkaerőhiány sem ritka, ami miatt a főszezonban vagy forgalmasabb városokban gyakran szinte azonnali hatállyal veszik fel a legjobbakat. Így van ez a legnagyobb vidéki városban is – egy debreceni szakács munka általában mindig elérhető a helyi álláskereső DebrecenAllas.hu oldalán.

Milyen karrierlehetőségeket kínál a szakács mesterség?

A szakács mesterség számos izgalmas lehetőséget és perspektívát kínál a kezdő pozícióktól kezdve a speciális és egészen gourmet vendéglátó egységekig. Sokféle előrelépés is adódik, a jó szakács híre pedig messze földön átmegy, a vendégek elégedettségénél és jóllakottságánal ugyanis nincs jobb reklám. A specializált tudás ebben a szakmában is meghozza a gyümölcsét, a lehetőségek száma pedig szinte végtelen – a tapasztalt, vállalkozó szellemű mesterek és séfek pedig akár saját üzletet is indíthatnak idővel. Magyarországon és külföldön egyaránt megtalálhatja az ember a számításait.

Mi kell ahhoz, hogy valakiből jó szakács legyen?

Az ételek, a gasztronómia és a szakma szeretete az egyik legelső alapfeltétel – akik ugyanis valóban szeretik, amit csinálnak, könnyebben is tanulnak és fejlődnek, lendülnek át a nehézségeken és akadályokon is. A gasztronómiai trendek gyorsan változnak, és az új technikák alkalmazása előnyt jelenthet. A sikeres szakácsok türelemmel és kreativitással viszonyulnak a főzéshez, mindig új ízeket és kombinációkat keresve, hogy valódi élményt nyújthassanak a vendégek számára. A jó szakács azonban képes csapatban is dolgozni, bírja a tempót, jól tud az ügyfelekkel is kommunikálni, ha kell, igazi vendéglátós vérrel rendelkezik. Na és persze: tanuljunk a legjobbaktól, legyen a hobbink és a szenvedélyünk is egyben a sütés-főzés, így otthon is sokat gyakorolhatunk.

Hirdetés (X)