A narancsos muffin friss és gyümölcsös élményt ad, amely tökéletesen illik reggelire vagy akár délutáni nasiként is. Egy könnyen elkészíthető desszert, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését.
Narancsos muffin
Adag
12
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
2 darab 2 narancs
200 gramm 200 liszt
150 gramm 150 cukor
2 teáskanál 2 sütőpor
0,5 teáskanál 0,5 szódabikarbóna
1/4 teáskanál 1/4 só
2 darab 2 tojás
120 ml 120 tej
80 ml 80 olaj
1 teáskanál 1 vanília kivonat
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy muffin sütőformát muffin papírokkal vagy vajjal és liszttel bélelve.
- A narancsokat mossuk meg alaposan, majd reszeljük le a héját. Facsarjuk ki a narancsok levét.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és sót.
- Egy másik tálban verjünk fel két tojást, majd adjuk hozzá a tejet, olajat, vanília kivonatot, narancshéjat és a narancslevet. Keverjük össze alaposan.
- A nedves hozzávalókat adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg egyenletes tésztát kapunk. Vigyázzunk, ne keverjük túl, csak addig, amíg az összes hozzávaló összekeveredik.
- Töltsük a tésztát a muffin formákba, töltésük legyen kb. 3/4-ig.
- Süssük a muffinokat előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek, és a tűpróba tiszta eredményt ad.
- Miután megsültek, hagyjuk őket kicsit hűlni a sütőformában, majd tegyük őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
- Tálaljuk őket frissen, és díszítsük narancshéjjal vagy porcukorral. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com