A narancsos muffin friss és gyümölcsös élményt ad, amely tökéletesen illik reggelire vagy akár délutáni nasiként is. Egy könnyen elkészíthető desszert, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését.
Narancsos muffin
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
12
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
2 darab narancs
200 gramm liszt
150 gramm cukor
2 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
2 darab tojás
120 ml tej
80 ml olaj
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy muffin sütőformát muffin papírokkal vagy vajjal és liszttel bélelve.
- A narancsokat mossuk meg alaposan, majd reszeljük le a héját. Facsarjuk ki a narancsok levét.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és sót.
- Egy másik tálban verjünk fel két tojást, majd adjuk hozzá a tejet, olajat, vanília kivonatot, narancshéjat és a narancslevet. Keverjük össze alaposan.
- A nedves hozzávalókat adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg egyenletes tésztát kapunk. Vigyázzunk, ne keverjük túl, csak addig, amíg az összes hozzávaló összekeveredik.
- Töltsük a tésztát a muffin formákba, töltésük legyen kb. 3/4-ig.
- Süssük a muffinokat előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek, és a tűpróba tiszta eredményt ad.
- Miután megsültek, hagyjuk őket kicsit hűlni a sütőformában, majd tegyük őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
- Tálaljuk őket frissen, és díszítsük narancshéjjal vagy porcukorral. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com