Narancsos muffin

Puha narancsos muffin

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A narancsos muffin friss és gyümölcsös élményt ad, amely tökéletesen illik reggelire vagy akár délutáni nasiként is. Egy könnyen elkészíthető desszert, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Narancsos muffin

Narancsos muffin

5.0 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 2 darab narancs

  • 200 gramm liszt

  • 150 gramm cukor

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

  • 1/4 teáskanál

  • 2 darab tojás

  • 120 ml tej

  • 80 ml olaj

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy muffin sütőformát muffin papírokkal vagy vajjal és liszttel bélelve.
  • A narancsokat mossuk meg alaposan, majd reszeljük le a héját. Facsarjuk ki a narancsok levét.
  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és sót.
  • Egy másik tálban verjünk fel két tojást, majd adjuk hozzá a tejet, olajat, vanília kivonatot, narancshéjat és a narancslevet. Keverjük össze alaposan.
  • A nedves hozzávalókat adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg egyenletes tésztát kapunk. Vigyázzunk, ne keverjük túl, csak addig, amíg az összes hozzávaló összekeveredik.
  • Töltsük a tésztát a muffin formákba, töltésük legyen kb. 3/4-ig.
  • Süssük a muffinokat előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek, és a tűpróba tiszta eredményt ad.
  • Miután megsültek, hagyjuk őket kicsit hűlni a sütőformában, majd tegyük őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
  • Tálaljuk őket frissen, és díszítsük narancshéjjal vagy porcukorral. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com