A tejszínes csirkemell bármikor egy jó választás lehet, hiszen összeállítása nagyon egyszerű, egy kis mustárral feldobva pedig még különlegesebb ízélményt ad ez a fogás!
Mustáros tejszínes csirkemell sütőben
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
15
percSütés
50
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
70 dkg csirkemell
2 dl tejszín
1,5 teáskanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kapor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet mossuk meg alaposan, majd vágjuk szeletekre és fűszerezzük meg a sóval, borssal és rozmaringgal.
- Kenjünk ki kevés olajjal vagy zsiradékkal egy tepsit, majd fektessük bele a húsokat. Szórjuk rá a zúzott fokhagymát, majd öntsük le a tejszínnel, amihez keverjük hozzá a mustárt.
- 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a fóliával lefedett tepsit, és 45-50 perc alatt süssük készre.
- Az utolsó 5 percben levehetjük a fóliát és süthetjük úgy is tovább, ez opcionális. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com