Minestrone leves

Olasz minestrone leves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A minestrone leves egy gazdag és tápláló olasz egytálétel, amely számos zöldséget és tésztát/rizst tartalmaz. Ez a változatos és színes leves tökéletes választás lehet egy hideg napra, amikor valami melegítő és laktató ételre vágyunk.

Minestrone leves

Minestrone leves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 darab sárgarépa

  • 2 szár zeller

  • 1 darab cukkini

  • 400 gramm konzerv paradicsom

  • 1 liter zöldségleves alaplé

  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 100 gramm zöldbab

  • 100 gramm tészta

  • 400 gramm konzerv vörösbab

Elkészítés

  • Egy nagy fazékban hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
  • Adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert és a cukkinit, és pirítsuk őket néhány percig.
  • Öntsük hozzá a konzerv paradicsomot és a zöldségleves alaplevet, majd fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és főzzük körülbelül 20 percig.
  • Adjuk hozzá a zöldbabot és a tésztát, és főzzük további 10 percig, vagy amíg a tészta meg nem puhul.
  • Keverjük hozzá a konzerv babot, és melegítsük át.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com