Mézeskalács

Rögtön puha mézeskalács

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: könnyű

A mézeskalácsról mindenkinek rögtön a karácsony és az ünnepi időszak jut eszébe. Persze, a téli időszak szinte el sem telhet enélkül a finomság nélkül, viszont máskor is bármikor elkészíthető és bármilyen mázzal feldobható.

Mézeskalács

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzektöziNehézség: könnyű
Adag

20

darab
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

40

perc
Pihentetési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

40

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm finomliszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió

  • 0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg

  • 0,5 teáskanál

  • 150 gramm méz

  • 100 gramm vaj

  • 100 gramm porcukor

  • 1 darab tojás

Elkészítés

  • A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel és a sóval.
  • A vajat és a mézet egy lábasban közepes lángon felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  • A porcukrot és a tojást habosra keverjük.
  • A lisztes keveréket a tojásos keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a vajas mézet is. Az egészet összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
  • A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra.
  • Kiszúrjuk a tésztát mézeskalács formára, majd sütőpapírral kibélelt sütőlapokra helyezzük.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek.
  • Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük kedvünk szerint cukormázzal vagy csokoládéval. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com