Mézes puszedli

Azonnal puha mézes puszedli

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A mézes puszedli egy hagyományos, magyar desszert, amit könnyedén elkészíthetünk otthon is! Mi most a mézes puszedli receptjét hoztuk el, de ez is variálható!

Mézes puszedli

Mézes puszedli

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Hűtési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 250 gramm liszt

  • 2 evőkanál kristálycukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 darab tojás

  • 2 evőkanál méz

  • 100 gramm vaj

  • 100 gramm darált dió vagy mogyoró a díszítéshez

  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot és a sütőport.
  • Adjuk hozzá a tojást, a mézet és az olvasztott vajat.
  • Gyúrjuk össze az összetevőket, amíg egy lágy tésztát kapunk. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis lisztet vagy vizet a megfelelő állag eléréséhez.
  • Fedjük le a tésztát egy műanyag fóliával, majd tegyük a hűtőszekrénybe pihenni legalább 30 percre.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  • Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd formáljunk belőle kis gombócokat, és helyezzük el őket a tepsin.
  • Süssük a mézes puszedliket előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.
  • Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  • Miután kihűltek, forgassuk meg a puszedliket darált dióban vagy mogyoróban, majd szórjuk meg őket porcukorral.
  • Tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com