A mézes puszedli egy hagyományos, magyar desszert, amit könnyedén elkészíthetünk otthon is! Mi most a mézes puszedli receptjét hoztuk el, de ez is variálható!
Mézes puszedli
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag
8
adagElőkészítés
10
percElkészítés
20
percHűtési idő
30
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
250 gramm liszt
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
1 darab tojás
2 evőkanál méz
100 gramm vaj
100 gramm darált dió vagy mogyoró a díszítéshez
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot és a sütőport.
- Adjuk hozzá a tojást, a mézet és az olvasztott vajat.
- Gyúrjuk össze az összetevőket, amíg egy lágy tésztát kapunk. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis lisztet vagy vizet a megfelelő állag eléréséhez.
- Fedjük le a tésztát egy műanyag fóliával, majd tegyük a hűtőszekrénybe pihenni legalább 30 percre.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
- Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd formáljunk belőle kis gombócokat, és helyezzük el őket a tepsin.
- Süssük a mézes puszedliket előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
- Miután kihűltek, forgassuk meg a puszedliket darált dióban vagy mogyoróban, majd szórjuk meg őket porcukorral.
- Tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com