Mézes-mustáros sült csirkeszárny

Ropogós mézes-mustáros sült csirkeszárny

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A mézes-mustáros sült csirkeszárny egy ízletes és aromás főétel. A méz és a mustár kombinációja pikáns ízt ad a húsnak, ez az étel garantáltan elnyeri az egész család tetszését.

Mézes-mustáros sült csirkeszárny

Mézes-mustáros sült csirkeszárny

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm csirkeszárny

  • 3 evőkanál méz

  • 2 evőkanál dijoni mustár

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • 0,5 teáskanál

  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  • A csirkeszárnyakat mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Egy tálban keverjük össze a mézet, a dijoni mustárt, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát, az őrölt paprikát, a sót és a fekete borsot.
  • Öntsük ezt a marinádot a csirkeszárnyra, és alaposan forgassuk át, hogy mindenhol befedje a szárnyakat.
  • Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Süssük a csirkeszárnyakat a előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, vagy amíg a bőrük szép aranybarna és ropogós lesz.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk friss salátával vagy körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com