A mézes-mustáros sült csirkeszárny egy ízletes és aromás főétel. A méz és a mustár kombinációja pikáns ízt ad a húsnak, ez az étel garantáltan elnyeri az egész család tetszését.
Mézes-mustáros sült csirkeszárny
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
1 kilogramm csirkeszárny
3 evőkanál méz
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 teáskanál őrölt paprika
0,5 teáskanál só
1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
- A csirkeszárnyakat mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy tálban keverjük össze a mézet, a dijoni mustárt, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát, az őrölt paprikát, a sót és a fekete borsot.
- Öntsük ezt a marinádot a csirkeszárnyra, és alaposan forgassuk át, hogy mindenhol befedje a szárnyakat.
- Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süssük a csirkeszárnyakat a előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, vagy amíg a bőrük szép aranybarna és ropogós lesz.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk friss salátával vagy körettel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com