Mesealmás

Mesealmás pite

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A mesealmás sütemény egy különleges, fahéjas ízvilággal rendelkező sütemény, ami tökéletes megállja a helyét az ünnepi asztalon is, de a hétköznapokon is jó választás.

Mesealmás

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

10

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 500 gramm 500 liszt

  • 25 dkg 25 margarin

  • 0,5 csomag 0,5 sütőpor

  • 150 gramm 150 cukor

  • 1 csipet 1

  • 2 darab 2 tojás

  • 2 evőkanál 2 tejföl

  • A töltelékhez:
  • 1 kilogramm 1 alma

  • 2 evőkanál 2 cukor

  • 1 evőkanál 1 zsemlemorzsa

  • 1 teáskanál 1 fahéj

Elkészítés

  • A sütőport, lisztet, cukrot, sót és a margarint összekeverjük alaposan. Ehhez adunk 1 tojást és elkeverjük.
  • Ha szükséges adjunk hozzá tejfölt.
  • A tésztát ketté osztjuk és mindkettőt kinyújtjuk lisztes deszkán.
  • Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd kinyomkodjuk belőle a levét. Összekeverjük kristálycukorral és fahéjjal.
  • A tészta egyik felét lenyomkodjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és erre tesszük a fahéjas almát.
  • Rátesszük a tészta másik felét is, a tetejét megkenjük tojássárgájával.
  • Megszúrjuk villával a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, ameddig szép aranybarna nem lesz. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: Porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó: canva.com