A mesealmás sütemény egy különleges, fahéjas ízvilággal rendelkező sütemény, ami tökéletes megállja a helyét az ünnepi asztalon is, de a hétköznapokon is jó választás.
Adag
10
adagElőkészítés
20
percElkészítés
30
percÖsszesen
50
percHozzávalók
- A tésztához:
500 gramm liszt
25 dkg margarin
0,5 csomag sütőpor
150 gramm cukor
1 csipet só
2 darab tojás
2 evőkanál tejföl
- A töltelékhez:
1 kilogramm alma
2 evőkanál cukor
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál fahéj
Elkészítés
- A sütőport, lisztet, cukrot, sót és a margarint összekeverjük alaposan. Ehhez adunk 1 tojást és elkeverjük.
- Ha szükséges adjunk hozzá tejfölt.
- A tésztát ketté osztjuk és mindkettőt kinyújtjuk lisztes deszkán.
- Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd kinyomkodjuk belőle a levét. Összekeverjük kristálycukorral és fahéjjal.
- A tészta egyik felét lenyomkodjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és erre tesszük a fahéjas almát.
- Rátesszük a tészta másik felét is, a tetejét megkenjük tojássárgájával.
- Megszúrjuk villával a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, ameddig szép aranybarna nem lesz. Jó étvágyat kívánunk!
Megjegyzések
- Tipp: Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: canva.com