A melegszendvicskrém egy könnyen elkészíthető krém, amely ideális választás lehet egy gyors vacsora elkészítésére.
Melegszendvicskrém
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
200 gramm füstölt sonka
200 gramm sajt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
500 ml tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál mustár
Elkészítés
- Először készítsük el a besamel mártást. Ehhez olvasszuk fel a vajat egy közepes lábasban közepes lángon, majd szórjuk rá a lisztet, és folyamatos keverés mellett pirítsuk 1-2 percig, amíg világos aranybarna színű lesz.
- Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, miközben állandóan keverjük, hogy ne legyenek csomók. Főzzük tovább, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről.
- Keverjük hozzá a reszelt sajtot, és keverjük, amíg teljesen elolvad.
- Adjuk hozzá a mustárt majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a sonkakockákat, majd vegyük le a tűzről.
- Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, majd helyezzünk rájuk egy-egy adag pirított sonkát.
- Öntsük a sajtmártást a kenyérszeletekre, majd tegyük őket egy előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon kb. 10-15 percig, amíg a tetejük aranybarnára sül.
- Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com