Melegszendvicskrém

Egyszerű melegszendvicskrém

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A melegszendvicskrém egy könnyen elkészíthető krém, amely ideális választás lehet egy gyors vacsora elkészítésére.

Melegszendvicskrém

Melegszendvicskrém

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 200 gramm füstölt sonka

  • 200 gramm sajt

  • 2 evőkanál vaj

  • 2 evőkanál liszt

  • 500 ml tej

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 teáskanál mustár

Elkészítés

  • Először készítsük el a besamel mártást. Ehhez olvasszuk fel a vajat egy közepes lábasban közepes lángon, majd szórjuk rá a lisztet, és folyamatos keverés mellett pirítsuk 1-2 percig, amíg világos aranybarna színű lesz.
  • Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, miközben állandóan keverjük, hogy ne legyenek csomók. Főzzük tovább, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről.
  • Keverjük hozzá a reszelt sajtot, és keverjük, amíg teljesen elolvad.
  • Adjuk hozzá a mustárt majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Egy serpenyőben pirítsuk meg a sonkakockákat, majd vegyük le a tűzről.
  • Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, majd helyezzünk rájuk egy-egy adag pirított sonkát.
  • Öntsük a sajtmártást a kenyérszeletekre, majd tegyük őket egy előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon kb. 10-15 percig, amíg a tetejük aranybarnára sül.
  • Tálaljuk melegen, friss petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com