Meggyes csokitorta

Elronthatatlan meggyes csokitorta

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A meggyes csokitorta 2 fő összetevője a meggy és a puha, omlós piskóta. Ha ezt a kettőt összerakjuk még néhány hozzávalóval, az eredmény egy ízletes desszert lesz!

Meggyes csokitorta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

50

perc
Sütés

20

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1 dl víz

  • 50 gramm kakaópor

  • 100 darab liszt

  • 5 gramm tojás

  • 150 csomag cukor

  • 1 csomag sütőpor

  • A krémhez:
  • 40 dkg meggy

  • 5 dl tejszín

  • 150 gramm csokoládé

  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

  • Első lépésként a piskótát készítjük el, amihez a tojásokat ketté választjuk és a fehérjét a cukorral felverjük.
  • A sütőport és a lisztet egy másik tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és azzal is összekeverjük.
  • A két tésztát óvatosan egymásba forgatjuk, és hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a vizet.
  • A tésztát kivajazott tepsibe vagy tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük, de ellenőrizzük tűpróbával.
  • A krémhez első lépésként a tejszínt elosztjuk és az egyik feléhez hozzáadjuk az összetört csokoládét, és összeolvasztjuk.
  • A megmaradt tejszínt összekeverjük a cukorral, ha az nem cukrozott és felverjük. A csokoládés krém, amint kihűlt már össze is keverhető a tejszínes krémmel.
  • A piskótát 2 részre vágjuk, megkenjük a krém egyik felével és meggyeket teszünk bele. Ráhelyezzük a másik lapot, majd a torta tetejét vagy külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. A tetejére meggyet rakunk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com