A meggyes csokitorta 2 fő összetevője a meggy és a puha, omlós piskóta. Ha ezt a kettőt összerakjuk még néhány hozzávalóval, az eredmény egy ízletes desszert lesz!
Meggyes csokitorta
Adag
8
adagElőkészítés
50
percSütés
20
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
- A tésztához:
1 dl 1 víz
50 gramm 50 kakaópor
100 darab 100 liszt
5 gramm 5 tojás
150 csomag 150 cukor
1 csomag 1 sütőpor
- A krémhez:
40 dkg 40 meggy
5 dl 5 tejszín
150 gramm 150 csokoládé
2 evőkanál 2 cukor
Elkészítés
- Első lépésként a piskótát készítjük el, amihez a tojásokat ketté választjuk és a fehérjét a cukorral felverjük.
- A sütőport és a lisztet egy másik tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és azzal is összekeverjük.
- A két tésztát óvatosan egymásba forgatjuk, és hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a vizet.
- A tésztát kivajazott tepsibe vagy tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük, de ellenőrizzük tűpróbával.
- A krémhez első lépésként a tejszínt elosztjuk és az egyik feléhez hozzáadjuk az összetört csokoládét, és összeolvasztjuk.
- A megmaradt tejszínt összekeverjük a cukorral, ha az nem cukrozott és felverjük. A csokoládés krém, amint kihűlt már össze is keverhető a tejszínes krémmel.
- A piskótát 2 részre vágjuk, megkenjük a krém egyik felével és meggyeket teszünk bele. Ráhelyezzük a másik lapot, majd a torta tetejét vagy külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. A tetejére meggyet rakunk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com