Gyümölcstorta

Mascarponés gyümölcstorta

Elkészítési idő: 3 óra 15 perc Nehézség: közepes

A gyümölcstortával nem lehet mellélőni. A gyümölcs ránk van bízva, így lehet folyamatosan variálni, az összeállítása pedig nem sok idő, egy pár óra a hűtőben és kész is ez a frissítő desszert.

Gyümölcstorta

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Sütés

25

perc
Hűtési idő

2

óra 

30

perc
Összesen

3

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1 darab tojás sárgája

  • 50 gramm cukor

  • 1 evőkanál víz

  • 200 gramm liszt

  • 100 gramm vaj

  • A krémhez:
  • 100 gramm cukor

  • 500 gramm tejföl

  • 250 gramm mascarpone

  • 2 evőkanál vanília aroma

  • friss gyümölcsök

Elkészítés

  • Első lépésként keverjük össze a vajat és a lisztet. Ha már összeállt, adjuk hozzá a tojás sárgáját, a cukrot és a hideg vizet, majd keverjük össze az egészet.
  • Lisztezett tortaformába nyomkodjuk a tésztát, úgy, hogy az oldala is legyen tésztás. Betesszük a hűtőbe 30 percre.
  • Ha letelt az idő, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a tésztát 20-25 perc alatt.
  • A töltelék elkészítéséhez egy tálban elkeverjük a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliát, majd addig keverjük ameddig nem kapunk krémes állagot.
  • A krémet a tortaformában lévő tésztára kanalazzuk és szépen eloszlatjuk. Erre tehetjük rá a választott gyümölcsöket.
  • Rakjuk a hűtőbe 1-2 órára, majd ha kivettük még tehetünk rá friss gyümölcsökét is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com