A gyümölcstortával nem lehet mellélőni. A gyümölcs ránk van bízva, így lehet folyamatosan variálni, az összeállítása pedig nem sok idő, egy pár óra a hűtőben és kész is ez a frissítő desszert.
Adag
8
adagElőkészítés
20
percSütés
25
percHűtési idő
2
óra30
percÖsszesen
3
óra15
percHozzávalók
- A tésztához:
1 darab tojás sárgája
50 gramm cukor
1 evőkanál víz
200 gramm liszt
100 gramm vaj
- A krémhez:
100 gramm cukor
500 gramm tejföl
250 gramm mascarpone
2 evőkanál vanília aroma
friss gyümölcsök
Elkészítés
- Első lépésként keverjük össze a vajat és a lisztet. Ha már összeállt, adjuk hozzá a tojás sárgáját, a cukrot és a hideg vizet, majd keverjük össze az egészet.
- Lisztezett tortaformába nyomkodjuk a tésztát, úgy, hogy az oldala is legyen tésztás. Betesszük a hűtőbe 30 percre.
- Ha letelt az idő, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a tésztát 20-25 perc alatt.
- A töltelék elkészítéséhez egy tálban elkeverjük a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliát, majd addig keverjük ameddig nem kapunk krémes állagot.
- A krémet a tortaformában lévő tésztára kanalazzuk és szépen eloszlatjuk. Erre tehetjük rá a választott gyümölcsöket.
- Rakjuk a hűtőbe 1-2 órára, majd ha kivettük még tehetünk rá friss gyümölcsökét is. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com