A marokkói csirke egyik fő összetevője a csicseriborsó, ami amellett, hogy tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, egy nagyon ízletes köret is. Ez a páros együtt pedig kihagyhatatlan.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
40
percÖsszesen
50
percHozzávalók
5 darab csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
1 rúd fahéj
200 gramm főtt csicseriborsó
2 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
4 dl paradicsompüré
olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemelleket megmossuk alaposan, majd sóval és borssal fűszerezzük. A fokhagymát, a vöröshagymát és a répát megmossuk, hámozzuk és felvágjuk.
- Egy kevés olajon megsütjük a csirkemelleket, félretesszük ha elkészült.
- Ugyanebben a serpenyőben megsütjük kicsit a hagymát és a fokhagymát, majd a répát is. Fűszerezzük.
- Ehhez hozzáadjuk a csicseriborsót, a fahéjat, a paradicsomot és borssal, sóval ízesítjük.
- Hozzáadjuk a csirkemelleket, hozzáöntünk 1,5-2 dl vizet, és körülbelül fél óra alatt puhára főzzük az egészet.
- Ha elkészült rizzsel vagy bulgurral tálaljuk, de opcionális. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com