Marokkói csirke

Fűszeres marokkói csirke

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A marokkói csirke egyik fő összetevője a csicseriborsó, ami amellett, hogy tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, egy nagyon ízletes köret is. Ez a páros együtt pedig kihagyhatatlan.

Marokkói csirke

5.0 2 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 5 darab csirkemellfilé

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 rúd fahéj

  • 200 gramm főtt csicseriborsó

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 darab sárgarépa

  • 4 dl paradicsompüré

  • olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemelleket megmossuk alaposan, majd sóval és borssal fűszerezzük. A fokhagymát, a vöröshagymát és a répát megmossuk, hámozzuk és felvágjuk.
  • Egy kevés olajon megsütjük a csirkemelleket, félretesszük ha elkészült.
  • Ugyanebben a serpenyőben megsütjük kicsit a hagymát és a fokhagymát, majd a répát is. Fűszerezzük.
  • Ehhez hozzáadjuk a csicseriborsót, a fahéjat, a paradicsomot és borssal, sóval ízesítjük.
  • Hozzáadjuk a csirkemelleket, hozzáöntünk 1,5-2 dl vizet, és körülbelül fél óra alatt puhára főzzük az egészet.
  • Ha elkészült rizzsel vagy bulgurral tálaljuk, de opcionális. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com