Malacsült

Bőrös malacsült

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: közepes

A malacsült gyors, könnyen összeállítható, nem igényel túl sok időt és erőfeszítést. A munka oroszlánrészét a sütő végzi, ezért a malacsült azon hálás ételek egyike, amely szinte magától elkészül. Rizzsel, krumplival bátran fogyasztható. Ha valaki egészségesebb táplálkozást követ, ajánlom hozzá a bulgurt, quinoát vagy akár egy finom salátát. A malacsült egy másik előnye, hogy nem csak melegen, de hidegen is élvezetes, még pedig friss zöldségekkel, salátával. Az igazi malacsült ropogós, lehet sörben és mézzel sütve. Nem hiányozhat a szilveszter esti menüből sem, hiszen klasszikus szerencsehozó.

Bőrös malacsült

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

2

óra 

5

perc
Összesen

2

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 1,5 kg süldő malac comb

  • 1 teáskanál

  • bors (ízlés szerint)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 10 dkg füstölt szalonna

  • 1 dl sör

  • 3,5 dl víz

  • 3 evőkanál zsír

Elkészítés

  • A főzés előtti napon a fokhagymát apróra vágjuk, majd a fokhagymával és a szalonnával megtűzdeljük a húst. Egy teáskanál sót kevés vízben feloldunk. Ezt az oldatot célszerű a hús bőre alá juttatni, például egy fecskendővel. Ezután borssal ízesítjük, majd állni hagyjuk.
  • Másnap sütés előtt a bőrt bekockázzuk, tepsibe vagy hőálló agyagtálba tesszük. Zsírt és vizet rakunk köré. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütjük alufóliával letakarva.
  • Egy óra sütés után levehetjük az alufóliát, s sörbe mártogatott szalonnával továbbsütjük, amíg ropogós lesz. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com