Virslis tésztasaláta

Majonézes virslis tésztasaláta

Elkészítési idő: 1 óra 35 perc Nehézség: könnyű

Ez a könnyű és frissítő tésztaalapú saláta tökéletes választás lehet könnyű ebédre vagy vacsorára. A virslis tésztasaláta egy népszerű fogás a magyar konyhában, amelyet egyszerűen elkészíthetünk otthon.

Virslis tésztasaláta

5 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

15

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

35

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm tészta

  • 4 darab virsli

  • 1 darab uborka

  • 1 darab vöröshagyma

  • 1 darab piros paprika

  • 1 darab zöldpaprika

  • 1 darab répa

  • 4 evőkanál majonéz

  • 2 evőkanál tejföl

  • 2 teáskanál mustár

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Főzzük meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a főtt tésztát, a virsli szeleteket, az uborkát, a vöröshagymát, a paprikákat és a reszelt répát.
  • Egy másik kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt és a mustárt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Öntsük a majonézes öntetet a tésztás keverékhez, és alaposan keverjük össze, hogy minden hozzávaló be legyen vonva az öntettel.
  • Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek és a saláta jól lehűljön.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel a tetejét. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com