Ez a könnyű és frissítő tésztaalapú saláta tökéletes választás lehet könnyű ebédre vagy vacsorára. A virslis tésztasaláta egy népszerű fogás a magyar konyhában, amelyet egyszerűen elkészíthetünk otthon.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
15
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra35
percHozzávalók
250 gramm tészta
4 darab virsli
1 darab uborka
1 darab vöröshagyma
1 darab piros paprika
1 darab zöldpaprika
1 darab répa
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
2 teáskanál mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Főzzük meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
- Egy nagy tálban keverjük össze a főtt tésztát, a virsli szeleteket, az uborkát, a vöröshagymát, a paprikákat és a reszelt répát.
- Egy másik kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt és a mustárt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Öntsük a majonézes öntetet a tésztás keverékhez, és alaposan keverjük össze, hogy minden hozzávaló be legyen vonva az öntettel.
- Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek és a saláta jól lehűljön.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel a tetejét. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com